viernes, 24 de abril de 2015

Los edulcorantes artificiales

Os edulcorantes artificiales son os que coñecemos como axuda a pérdida de peso e a prevención de diabetes pero en verdade aceleran o desarrollo da intolerancia a glucosa e o síndrome metabólico. Isto faise cambiando a composición de bacterias que residen no noso intestino. O uso de edulcorantes en bebidas e comidas están axudando na epidemia contra a obesidade e a diabetes. Os investigadores demostraron en un traballo que os edulcorantes aínda sin tener azúcar teñen a capacidade de ter un efecto directo sobre a capacidade do corpo para usar glucosa. A intolerancia a glucosa é o primeiro camiño ao síndrome metabólico. Os investigadores investigaron a hipótesis de si a microbiota intestinal se relacionaba con este fenómeno , pensabase que as bacterias podían causar esto ao reaccionar ás novas substancias como edulcorantes artificiales , xa que o organismo non os asimila como un alimento.


A continuación o esperimento feito polo grupo de científicos extraeu a microbiota dos ratóns enfermos e transmitiulla os ratóns sen enfermidade , o que resultou por parte dos receptores a intolerancia a glucosa. Esto levou a deducir que o cambio nas bacterias intestinales son resposables dos efectos nocivos. Nos humanos descubriuse unha asociación entre o consumo dos edulcorantes artificiales e a configuración personal das bacterias intestinais , e esto levaría a intolerancia a glucosa. Fixose un experimento con voluntarios aplicando a alimentos edulcorantes artificiales e facendo que os comesen e os bebesen , e observouse que moitros dos voluntarios en tan só unha semana comezaron a desarrollar intolerancia a glucosa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario